Granoro Pastojen keitto Koulu.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää 2 rkl suolaa 400 g pastan keittämiseen. (Huomio älä käytä öljyä pastojen keitinvedessä = on täysin turhaa, öljy nousee vaan veden pintaan, eikä auta pastaa.
- Noudata Granoro pusseissa olevia keittoaikoja. Aito italialainen pasta on oikein keitettynä/valmistettuna al dente eli suuntumalta napakkaa ja maukasta.
- Päämiehemme ei suosittele aidon italialaisen pastan ns. ylikeittämistä ” ylipehmeäksi”
- Siivilöi kuuma vesi pois, kun pasta on kiehunut annetun ajan. Kaada kuuma pasta sekoitus kulhoon, lisää valmistamasi kastike pastojen joukkoon. Sekoita kastike tasaisesti kauttaaltaan pastojen kanssa. Nosta kauhalla herkullinen pasta syville keittolautasille, joista pasta-annokset on helppo syödä.
- Ripottele pinnalle aitoa parmesaanilastuja / parmesaaniraastetta ja nauti.
- Voit lisätä hyvää ja laadukasta oliiviöljyä tuomaan notkeutta ja oliivien makua pasta annokseesi myös hippusellisen suolaa / mustapippuri halutessa?
- Voit tässä vaiheessa lisätä myös hippusellisen suolaa / mustapippuri halutessa pinnalle.
Bolognaise kastike, valmistusaika noin 2 tuntia ” hiljalleen hymyillen keittäminen”
- Sika-nautajauheliha 400 g
- Porkkanakuutio tuore 50 g
- Sipulikuutio tuore 50 g
- Palsternakkakuutio tuore 50 g
- Vesi 3 dl
- Granoro Polpa Di Tomato murska 1 prk 400 g
- Valkosipuli tuore kynsi pieni kuutio 30 g
- Lihaliemikuutio 2 kpl
- Mustapippuri rouhe 1 tl
- Merisuola 1 rkl
- Parmesaani raastetta / lastuja 15–20 g syöjää kohti
- Valmistusohje;
- Ruskista jauheliha ja pilkotut kasvikset ilman öljyä.
- Lisää Granoro Polpa Di Tomato tomaattimurska ja vesi.
- Lisää lihaliemikuutiot
- Keitä hiljaa hymyillen välillä sekoittaen pohjasta myös! noin 2 tuntia, kunnes kastike alkaa muodostua.
- Lisää suolaa ja pippuri rouhetta sekä valkosipulikuutiot makutottumustesi mukaan lopuksi.
- Maista!
Valmistaminen;
- Lisää aiemmin valmistamasi / valittu kastike pastojen sekaan, sekä pyöräytä työvälineellä kastike ja pasta varoen kuohkeaksi ja tasaisesti sekaisin.
- Annostele pasta-annokset valitulle mielellään syvälle lautaselle tyylikkäästi.
- Laita pinnalle Parmesaani raastetta tai lastuja sekä tilkka hyvä laatuista oliiviöljyä
- Nauti hyvässä seurassa italialaisesta valmistamastasi herkkupastasta.
Vinkkejä;
- Voit luonnollisesti korvata tuotteet laktoosittomiksi / laktoosillisiksi.
- Voit muuttaa pääraaka-aineen miksi vaan tahdot?
- Voit lisätä esimerkiksi lämminsavustettua merilohta palan pastojen päälle?
- Voit tarjota esimerkiksi valkosipulipatonkia isona viipaleena pasta lautasen viereen
Annosten esiin laitto;
- Annostele pasta houkuttelevasti syvälle lautaselle ja koristele mielesi mukaan😉
Koristelu
- Parmesaani raaste / lastuja
Muut lisuke ideat;
- Tuore yrtti öljy
- Valkosipulilastu-öljy
- Chililastu-öljy
- Pestokastike?
- Juustopatonkipaloja
- Valkosipulipatonkipaloja
- Pippuripatonkipaloja
- Savutettu lohipala
- Kylmäsavustettua lohta suikaleena korvaamaan katkaravut?
- Muut lihatuotteet?
- Sienikastike?
- Muut kasvispohjaiset kastikkeet?
- Juustokastikkeet?
- Mikä vain on lempikastikkeesi sopii mainiosti täydentämään Granoro pastojamme.