Granoro Pastojen Keitto Koulu.
- Kuumenna vesi 3 litraa kiehuvaksi, lisää 2 rkl suolaa 400 g pastan keittämiseen. (Huomio älä käytä öljyä pastojen keitinvedessä = on täysin turhaa, öljy nousee vaan veden pintaan, eikä auta pastaa.
- Noudata Granoro pusseissa olevia keittoaikoja. Aito italialainen pasta on oikein keitettynä/valmistettuna al dente eli suuntumalta napakkaa ja maukasta.
- Päämiehemme ei suosittele aidon italialaisen pastan ns. ylikeittämistä ” ylipehmeäksi”
- Siivilöi kuuma vesi pois, kun pasta on kiehunut annetun ajan. Kaada kuuma pasta sekoitus kulhoon, lisää valmistamasi kastike pastojen joukkoon. Sekoita kastike tasaisesti kauttaaltaan pastojen kanssa. Nosta kauhalla herkullinen pasta syville keittolautasille, joista pasta-annokset on helppo syödä.
- Ripottele pinnalle aitoa parmesaanilastuja / parmesaaniraastetta ja nauti.
- Voit lisätä hyvää ja laadukasta oliiviöljyä tuomaan notkeutta ja oliivien makua pasta annokseesi myös hippusellisen suolaa / mustapippuri halutessa?
- Voit tässä vaiheessa lisätä myös hippusellisen suolaa / mustapippuri halutessa pinnalle.
- Pasta on hyvä syödä keittolusikan sekä haarukan avulla.
Garbonare kastike, valmistusaika noin 20 minuuttia
- Pekonikuutio 200 g
- Kinkkukuutio 200 g
- Kuohukerma laktoositon 4 dl
- Mustapippuri rouhe ½ tl
- Kananmunan keltuaisia 4 kpl
- Persilja hakattu tuore 1 rkl
- Valkosipulikynsi kuutio tuore 1 tl
- Valmistusohje;
- Ruskista pekoni ja kinkkukuutiot ilman öljyä.
- Lisää mausteet ja valkosipulikuutiot.
- Lisää kuohukerma. Kuumenna kastike ja nosta syrjään hetkeksi.
- Kaada keitetyt al dente spagetit kuumalle teflon / non stick pannulle
- Lisää kananmunan keltuaiset spagetin joukkoon, varo ettei kokkaroidu = sekoita hyvin koko ajan, kunnes keltuaiset kypsyy + 60 C noin 2 minuuttia lieden puliteholla ( ei saa kiehua)
- Lisää aiemmin valmistamasi kastike ja sekoita nopeasti herkullinen spagetti sekaisin.
- Lisää persiljahake
- Maista, lisää tarvittaessa suolaa / mustapippurirouhetta?
- Annostele spagetti houkuttelevasti esille keittolautaselle + ripottele pintaan parmesaanilastuja / raastetta.
- Nauti herkullisesta italialaisesta spagetti annoksestasi tunteella.
Valmistaminen;
- Lisää aiemmin valmistamasi / valittu kastike pastojen sekaan, sekä pyöräytä työvälineellä kastike ja pasta varoen kuohkeaksi ja tasaisesti sekaisin.
- Annostele pasta-annokset valitulle mielellään syvälle lautaselle tyylikkäästi.
- Laita pinnalle Parmesaani raastetta tai lastuja sekä tilkka hyvä laatuista oliiviöljyä
- Nauti hyvässä seurassa italialaisesta valmistamastasi herkkupastasta.
Vinkkejä;
- Voit luonnollisesti korvata tuotteet laktoosittomiksi / laktoosillisiksi.
- Voit muuttaa pääraaka-aineen miksi vaan tahdot?
- Voit lisätä esimerkiksi lämminsavustettua merilohta palan pastojen päälle?
- Voit tarjota esimerkiksi valkosipulipatonkia isona viipaleena pasta lautasen viereen.
Annosten esiin laitto;
- Annostele pasta houkuttelevasti syvälle lautaselle ja koristele mielesi mukaan😉
Koristelu
- Parmesaani raaste / lastuja
Muut lisuke ideat;
- Tuore yrtti öljy
- Valkosipulilastu-öljy
- Chililastu-öljy
- Pestokastike?
- Juustopatonkipaloja
- Valkosipulipatonkipaloja
- Pippuripatonkipaloja
- Savutettu lohipala
- Kylmäsavustettua lohta suikaleena korvaamaan katkaravut?
- Muut lihatuotteet?
- Sienikastike?
- Muut kasvispohjaiset kastikkeet?
- Juustokastikkeet?
- Mikä vain on lempikastikkeesi sopii mainiosti täydentämään Granoro pastojamme.