Kermainen mango-couscous, jälkiruoka 6:lle
18 toukokuun, 2017
Vegaaninen kasviscouscous curry
18 toukokuun, 2017

Supersuklainen banaani-couscouskakku

1 ½ dl vettä
1 ½ dl Linea Verde täysjyvä couscous
2 ylikypsää banaania muusattuna
100 g sulatettua voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna (70 %)

1. Kiehauta vesi, ota kattila pois liedeltä ja lisää couscous. Jätä turpoamaan, anna jäähtyä.
2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (halkaisija 22–24 cm) reunat ja pingota pohjalle leivinpaperi.
3. Sekoita hyvin keskenään muusatut banaanit, voisula, sokerit ja kananmunat. Lisää joukkoon couscous, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi suklaarouhe.
4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilemista.