Reseptit

Linea Verde -Couscous kanttarellikeitto 4; lle

Linea Verde kanttarellikeittokuva.
  • Linea Verde Couscous 200 g (hauduta 10 minuuttia kaada kiehuva suola maustettu vesi ( 3 dl) päälle)
  • Suomen Iglu pakaste kanttarellikuutio 200 g
  • Sipulikuutio 100 g
  • Voi 50 g
  • Vehnäjauho 40 g
  • Laktoositon kuohukerma 6 dl
  • Vesi 4 dl
  • Suola
  • Mustapippurirouhe

Punasipulihilloke;

  • Punasipuli ½ viipale 2 dl
  • Hillosokeri 2 rkl
  • Punaviinietikka 2 rkl dl

Ohje;

  • Hauduta couscous ja jäähdytä.
  • Kuumenna kattila johon pakaste sienet, haihduta vesi pois ensin, älä polta kuitenkaan sieniä.
  • Lisää sipulikuutiot ja öljy + voi.
  • Kuullota hiukan koko ajan puuhaarukalla sekoittaen.
  • Lisää jauhot, sekoita koko ajan.
  • Lisää vesi ja kermaa tasaisena nauhana, sekoita koko ajan, ettei paakkuunnu.
  • Keitä noin 15 minuuttia kunnes jauhot ovat kypsiä ja keitto samettisen pehmeää.
  • Lisää suola ja mustapippurirouhe. Maista ja lisää persiljahaketta ? muuta yrttiä jos niin haluat tuomaan väri ja iloa.
  • Punasipulihilloke; Kuumaan kattilaan sipuliviipaleet + hillosokeri, sekoita hyvin + lisää punaviinietikka. Ota kattila pois liedeltä sekä siirrä hillotut punasipulit toiseen astiaan.
  • Kokoa keitto lautaselle keskelle päälle couscousia ja punasipulihilloketta, tarjoa lämpimän leivän kera ja nauti herkusta.